Jaguar Land Rover steekt miljoenen in zelfrijdende auto

13-10-2015 07:41 | Door: Dimitri Reijerman

Jaguar Land Rover steekt samen met de Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC) £ 11 mln (€ 14,8 mln) in een grootschalig Brits onderzoeksprogramma naar autonoom rijdende auto's.

Dat schrijft de EPSRC op haar site. Het onderzoeksprogramma loopt op tien universiteiten en binnen het R&D-lab van de EPSRC.

De onderzoeksorganisatie bekijkt samen met de autobouwer diverse aspecten die verbonden zijn aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Zo wordt bekeken hoe radar en videobeelden geïnterpreteerd moeten worden door software en hoe menselijke bestuurders reageren op autonome voertuigen.

Andere aspecten zijn hoe een zelfrijdende auto zich op de eindgebruiker kan aanpassen em welke rol clouddiensten kunnen spelen. Ook systemen als vehicle-to-verhicle- en vehicle-to-infrastructure-systemen liggen onder de loep.

Vertrouwen kweken

Volgens Jaguar Land Rover, die al research uitvoert naar nieuwe methoden om het interieur van auto's efficiënter te verwarmen of te koelen, is het onderzoek nodig om bestuurders, voetgangers en andere verkeersdeelnemers voldoende vertrouwen te geven in de technologie achter autonome auto's. De EPSRC stelt op zijn beurt dat er meer academische knowhow nodig is om autofabrikanten te helpen bij de ontwikkeling van dergelijke auto's.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: EPSRC | Foto: EPSRC

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit