Taxideeldienst matcht medepassagier via sociale netwerken

14-10-2015 07:04 | Door: Dimitri Reijerman

De Indiase taxideeldienst Ola voegt aan zijn app de mogelijkheid toe om een taxiritje te delen met iemand afkomstig uit de sociale netwerken van een klant. Dit moet de drempel tot het delen van een taxi verlagen.

Ola concurreert met Uber bij het aanbieden van een taxideeldienst in Indiase steden. Na het uitvoeren van een proef in de Indiase stad Bangalore is Ola begonnen met het koppelen van personen die een taxi willen delen door middel van connecties op sociale netwerken. Bij het concurrerende UberPool wordt een persoon gekoppeld aan een wildvreemde.

Allereerst dient de gebruiker van de Ola Share-app aan bevriende personen, familie en andere bekenden te vragen of zij zich ook aan de taxideeldienst willen koppelen. Daarvoor worden, naast bekenden in het telefoonboek van de smartphone, contacten op sociale netwerken gebruikt.

Als dit netwerk groot genoeg is, kan een gebruiker van Ola Share snel een ritje delen met een bevriende persoon die in de buurt is.

Laagdrempelig

Volgens Ola zorgt zijn Share-systeem er voor dat gebruikers die normaliter twijfelen over het delen van een taxirit met een onbekende, dit uiteindelijk wel doen met iemand uit hun directe sociale omgeving, zo schrijft TechCrunch.

Ola is in India volop in concurrentie met Uber. Het bedrijf claimt op zijn platform toegang te bieden tot meer dan 250.000 taxi's in 100 steden. Ola zegt daarmee de verkeersdrukte in deze steden aanwijsbaar te verminderen en daarmee ook de uitstoot van vervuilende stoffen. Overigens heeft Uber $ 1 mrd in kas om de komende tijd zijn positie op de Indiase markt verder uit te bouwen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: TechCrunch | Foto: "Taxi in Mumbai" by Bernard Gagnon - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit