Volvo mikt op volledig elektrische auto in 2019

Volvo hybride aandrijflijnen

16-10-2015 09:02 | Door: Dimitri Reijerman

Volvo Cars zegt in 2019 met een volledig elektrisch aangedreven auto te komen. Ook werkt het aan compactere modellen op basis van het nieuwe compact modular architecture-platform.

In de nabije toekomst wil Volvo in alle modellen plugin-hybride aandrijving - een elektromotor gecombineerd met een conventionele brandstofauto - aanbieden. De XC90 T8 gebruikt al de nieuwe hybride technologie van de Zweedse autobouwer en de aankomende S90 krijgt ook een hybride aandrijflijn.

Op de langere termijn komt Volvo ook met een volledig elektrisch aangedreven auto. De autofabrikant noemt 2019 als introductiejaar.

Volvo baseert de volledig elektrische auto op zijn nieuwe compact modular architecture-platform. Deze architectuur is een compacte versie van de bestaande scalable product architecture. Volvo deelt met dit nieuwe platform diverse technieken tussen verschillende compacte modellen. Het bedrijf wil beide platformen over vier jaar als basis laten dienen voor alle voertuigen die het bouwt.

Elektrische toekomst

Håkan Samuelsson, CEO van Volvo Cars, ziet toekomst in geheel elektrisch aangedreven auto's: "Wij vinden dat auto’s met elektrische aandrijving geen niche-producten meer zijn, maar dat ze inmiddels behoren tot het reguliere aanbod. We zijn ervan overtuigd dat binnen twee jaar 10 procent van de wereldwijde verkoop van Volvo bestaat uit auto’s met elektrische aandrijving."

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Volvo | Foto: Volvo

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit