Elektrische stadsbus in Brugge laadt in 12 minuten op

Van Hool elektrische bus De Lijn

19-10-2015 13:32 | Door: Dimitri Reijerman

De Vlaamse vervoerder De Lijn heeft in Brugge drie elektrisch aangedreven stadsbussen op de weg gebracht. De bussen laden de accu's via inductie in slechts 12 minuten op.

Na een laadbeurt kan de bus op een volle accu 45 minuten rijden. De drie elektrische stadsbussen bieden ruimte aan 44 reizigers en leggen in Brugge een traject af van 3,2 kilometer.

Volgens De Lijn zijn de bussen veel stiller dan dieselbussen. Bovendien gebruikt de organisatie alleen groene stroom om de stadsbussen op te laden.

Van Hool heeft de drie bussen gebouwd, terwijl Bombardier verantwoordelijk is voor de inductieladers. De accu's en nachtladers zijn afkomstig van de firma Leclanché. De drie bussen kosten € 1,5 mln.

Proefproject

Met de drie elektrische bussen willen De Lijn en de Vlaamse overheid in het proefproject EVTecLab ervaring opdoen met elektrische aandrijving. Ook een waterstofbus maakt deel uit van het project.

De pilot heeft een looptijd van drie jaar.

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Mobimix | Foto: Van Hool

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit