Ford zet in op 40% afvalreductie per auto

Ford zet in op 40% afvalreductie per auto

28-02-2013 10:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ford wil in 2016 per auto 40 procent minder afval produceren. De Amerikaanse autofabrikant verwacht dat het terugdringen van afval ook financieel gunstig is.

Om de reductie te bereiken gaat Ford voor alle fabrieken onderzoeken wat de belangrijkste afvalstromen zijn. Op basis daarvan komen er nieuwe plannen om afval te verminderen en beter te sorteren voor recycling. Wanneer in 2016 de afvalreductie van 40 procent per auto wordt gehaald, komt dat ten opzichte van 2011 neer op een daling van 10,3 naar 6,2 kilogram afval per auto.

Ford verwacht dat het terugdringen van afval ook financieel gunstig zal zijn. Vorig jaar genereerde het bedrijf bijvoorbeeld €171 mln omzet met het recyclen van 568.000 ton metalen in de Verenigde Staten en Canada.

Verfresten als brandstof

Het bedrijf is al langer bezig met het terugdringen van afval: tussen 2007 en 2011 werd de hoeveelheid afval per auto ook al met 40 procent gereduceerd. Deze reductie werd onder andere gehaald met een programma voor het recyclen van vaste verfresten. Deze gaan niet naar de dump, maar naar lokale fabrieken die de resten tot brandstof verwerken.

Naast afvalvermindering heeft Ford nog een flink aantal andere duurzaamheidsdoelen. Zo wil het bedrijf tussen 2010 en 2025 de uitstoot van broeikasgassen met 30 procent per auto verminderen. Ook wil het tussen 2009 en 2015 per auto 30 procent minder water gaan gebruiken en de energie bij productie per auto tussen 2011 en 2016 met 25 procent verminderen.

Bron: Businessgreen

Foto: digitalFRANCE via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit