Nieuwe plug-in hybride is ‘echte Audi’

Nieuwe plug-in hybride is ‘echte Audi’

01-03-2013 09:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Audi komt in maart met de nieuwe plug-in hybride A3 e-tron. De CO2-uitstoot van de auto is slechts 35 gram per kilometer, als de elektromotor aan staat.

Audi gaat de auto introduceren tijdens de Geneva Motor Show in maart. De auto heeft een benzinemotor met 150 pk, gecombineerd met een elektromotor. Als de elektro- en verbrandingsmotor optimaal samenwerken kan de auto 100 kilometer rijden op 1,5 liter benzine. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 35 gram per kilometer. Als alleen de elektromotor wordt gebruikt, heeft de auto een actieradius van 50 kilometer.

De auto kan optrekken van 0 tot 100 kilometer per uur in 7,6 seconden en heeft een topsnelheid van 222 kilometer per uur. Daarmee is de A3 e-tron volgens de automaker ‘een echte Audi’.

Bron: Cleantechnica Foto: Audi USA via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit