Autodeeldienst Snappcar zoekt Zweeds avontuur

20-10-2015 15:30 | Door: Dimitri Reijerman

Het Nederlandse Snappcar, een online platform waarop particulieren auto's delen, neemt in Zweden branchegenoot Flexidrive over. Eerder kocht Snappcar al een Deens bedrijf.

Flexidrive, actief sinds 2011, telt naar eigen zeggen 10.000 leden, waarvan het merendeel in of rondom Stockholm woont. Op het autodeelplatform staan ongeveer 2.000 auto's. Hoeveel Snappcar voor Flexidrive betaalt, is niet openbaar gemaakt.

Snappcar wil het grootste autodeelplatform van Europa worden. De firma haalde eerder dit jaar € 630.000 op via een crowdfundingactie en met een marktaandeel van 64 procent is het aanzienlijk groter dan concurrenten als ConnectCar en MyWheels. In Denemarken kocht Snappcar in april de firma Minbildinbil. Onder de eigen naam heeft het autodeelplatform ook een Duitse website.

1 procent minder

Oprichter Victor van Tol zegt dat het bedrijf de ambitie heeft om in 2018 1 procent minder auto's over de Europese wegen te laten rijden. Dat komt neer op 250.000 autobezitters die via het Snappcar-platform hun auto aanbieden. Door snel te groeien door middel van overnames denkt Van Tol die ambitie te kunnen waarmaken. Momenteel telt Snappcar in vier landen 20.000 deelauto's en 150.000 deelnemers.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Snappcar | Foto: Highways England, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit