Benelux helpt infrastructuur voor duurzaam verkeer verder

20-10-2015 18:59 | Door: Dimitri Reijerman

Nederland, België en Luxemburg werken samen om de uitrol van de benodigde infrastructuur voor alternatieve brandstoffen te bespoedigen.

In de Benelux-landen moet een grensoverschrijdend netwerk van infrastructuur voor alternatieve brandstoffen verrijzen. Naast laadpunten voor elektrische auto's willen de drie landen ook meer CNG- en waterstoftankstations aanleggen. 

Met een uitgebreid netwerk verwacht de Benelux dat ook bedrijven in de logistieke sector sneller zullen overschakelen op alternatieve, duurzame brandstoffen. In de eerste fase van het plan wisselen deskundigen uit Nederland, België en Luxemburg kennis uit over hoe de infrastructuur er uit komt te zien. Ook de gebruiksvriendelijkheid krijgt daarbij aandacht.

Vlaanderen maakt haast

Concrete cijfers over hoeveel laadpalen en nieuwe tankstations er in Nederland moeten komen, geeft de Benelux niet. Wel is duidelijk dat de Vlaamse overheid zich meer gaat inspannen om alternatieve brandstoffen een kans te geven. Zo zijn er fiscale voordelen voor bezitters van een elektrische auto of een voertuig die op aardgas of waterstof rijdt.

Ook het aantal laadpalen in België moet omhoog: in 2019 is het streven er 5.000 extra palen bij te plaatsen. Het aantal tankstations met waterstof rekent de overheid op twintig stuks, evenals 300 tankstations met aardgas. In 2020 moeten er in Vlaanderen 60.000 elektrische auto's en 40.000 CNG-wagens rondrijden.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Benelux | Foto: By Car2Go_Amsterdam_Smart_ED_Herengracht.JPG: Brbblderivative work: Mariordo [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit