DuurzaamInvesteren.nl - Hét Crowdfundingplatform voor duurzame energie

DuurzaamInvesteren.nl is het grootste crowdfundingplatform voor duurzame energieprojecten in Nederland. Via dit platform kunnen particuliere beleggers participeren in de mooiste duurzame energieprojecten van Nederland, in ruil voor een financieel én maatschappelijk rendement.

Het platform is in 2014 gestart met een aantal wind- en zonne-energieprojecten. In 2015 was het de beurt aan water, met de eerste gecrowdfunde waterkrachtcentrale van ons land. En in 2016 zijn er energiebesparingsprojecten (warmte- koude-opslag (WKO) en LED-verlichting) toegevoegd aan het aanbod. Inmiddels is er door beleggers reeds meer dan € 10 mln geïnvesteerd.

Nieuwe, begrijpelijke vorm van beleggen

Beleggen in duurzame energieprojecten is voor veel particuliere beleggers een nieuwe tak van sport, met haar eigen kenmerken. Zo worden investeringen in duurzame energieprojecten doorgaans gekenmerkt door een gematigd risicoprofiel en een hoge voorspelbaarheid van kasstromen. Deze eigenschappen maken duurzame energie projecten geliefd bij institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en infrastructuurfondsen. Ter illustratie: in 2014 is er wereldwijd $270 mrd in de ontwikkeling van duurzame energieprojecten geïnvesteerd (bron: UNEP).

Beleggen, ook in duurzame energieprojecten, gaat altijd gepaard met risico’s. Vandaar dat ook DuurzaamInvesteren.nl de volgende spelregels voorstaat:

  1. Investeer pas als u goed begrijpt wat wordt aangeboden;
  2. Spreid uw investeringen om risico's te mitigeren;
  3. Investeer nooit geld dat u niet kunt missen.

Hoe werkt het?

Investeren en betalen gaat volledig online. Na registratie selecteert u de aanbieding die u aanspreekt, kiest u het bedrag dat u wilt investeren, en betaalt u online via iDEAL of via het gemak van uw eigen internetbankieromgeving. Uw betaling wordt door een onafhankelijke notaris ontvangen en beheerd op een aparte derdengeldenrekening. Nadat de aanbieding succesvol sluit, wordt uw betaling (tezamen met die van de andere beleggers) doorgestort naar de aanbieder.

Toezicht

DuurzaamInvesteren.nl is een ‘execution only’ beleggingsonderneming en heeft een vergunning als bedoeld in artikel 2:96 WFT voor het verlenen van beleggingsdiensten en is opgenomen in de registers van de AFM.

Artikelen van deze partner