Interface header

Interface - We maken tapijttegels, maar we verkopen design.

Interface is 's werelds grootste fabrikant van tapijttegels. Het bedrijf heeft als missie om een volledig duurzame onderneming te worden.

Het verhaal van Interface begint in 1973, wanneer oprichter Ray Anderson ziet dat de kantooromgeving ingrijpend aan het veranderen is en behoefte heeft aan flexibele vloerbedekking. Sinds de overname van Heuga in 1987 is Interface wereldwijd marktleider in modulaire vloerbedekking. De Heuga tegels zijn overigens nog steeds te koop.

Sinds de oprichting heeft een revolutie plaatsgevonden op de werkplek. Toonaangevende bedrijven zien in dat productiviteit sterk afhankelijk is van creativiteit, samenwerking en well-being. Dit heeft een grote invloed op de producten en hoe deze worden gemaakt.

Met een marktaandeel van één derde van de wereldwijde tapijtmarkt, leidt Interface de markt op het gebied van design, duurzaamheid en innovatie. Ze hebben personeel op 6 continenten, met meer dan 40 kantoren en showrooms, en productielocaties in Nederland, Noord-Ierland, Australië, China, Thailand en de Verenigde Staten.

Er moet een betere manier zijn

In het midden van de jaren negentig nam oprichter Ray Anderson het besluit om de strategie van het bedrijf volledig om te gooien en zich meer te richten op het verduurzamen van de industriële activiteiten, zonder daarbij concessies te doen aan de zakelijke doelstellingen. 

Anderson schreef een boek met de titel Mid-Course Correction waarin hij over zijn eigen ontwaken vertelt met betrekking tot milieukwesties. Hij presenteert daarin een model waarin aangegeven wordt hoe Interface echt duurzaam zou kunnen worden in 2020. Hij noemde dit Mission Zero.

Mission Zero is de belofte om in 2020 een volledig duurzame onderneming te zijn. Een uitdaging voor alle onderdelen van het bedrijf. Zo draait de fabriek in Scherpenzeel volledig op duurzame energie en gas. De fabriek gebruikt vrijwel geen water en er gaat geen afval naar de vuilnisbelt. Bij Interface zijn ze altijd op zoek naar innovaties, nieuwe methoden en materialen om hun klanten te inspireren en de grenzen van conventionele vloeren te verleggen.

Een traditie van innovatie

De producten van Interface zijn voorlopers op het gebied van design, innovatie en duurzaamheid. Zo helpt Interface ruimtes te creëren met een eigen identiteit en stimuleren het bedrijf samenwerking.

De tapijttegel met de kleinste CO2-voetafdruk ooit!

Microsfera is een mijlpaal in het voortdurende streven van Interface om mooi en functioneel design te combineren met de Mission Zero® doelstelling. Ze hebben grondstoffen beter laten presteren en onnodige onderdelen weggelaten. Het resultaat is een verfijnde tapijttegel in het 25 x 100 cm Skinny Planks-formaat met een radicaal verminderde CO2-voetafdruk en aanvullende voordelen voor de luchtkwaliteit binnenshuis.

Links

Meer informatie over Interface of de nieuwste producten:
http://www.interface.com/

http://microsfera.interface.com/nl

http://net-works.com/nl/

Contactgegevens voor meer informatie

Bent u nieuwsgierig naar Mission Zero en de positieve impact van de producten op het milieu en uw interieur, neem dan gerust contact op met Constance van Reeuwijk.

Contact:
Constance van Reeuwijk
Industrielaan 15
3925 BD Scherpenzeel
033 2775505
constance.van.reeuwijk@interface.com