Meltwater - Welkom bij Outside Insight

Een trend in business intelligence is de verschuiving van focus van interne naar externe data analyse. Meltwater helpt bedrijven bij het nemen van geïnformeerde beslissingen, gebaseerd op data die voorbij de eigen bedrijfsmuren gaat. Externe data geeft inzichten in key performance indicatoren, bijvoorbeeld hoe een merk zich ontwikkelt, wat de veranderingen in de industrie zijn, wat de mening is van klanten en hoe concurrenten ervoor staan. Outside insight noemen we dat. Die data is publiekelijk toegankelijk, maar het overzicht houden in deze zee aan data is vaak lastig. Meltwater speelt in op de behoefte aan analyse van de enorme bulk externe data die beschikbaar is. Onze platformen visualiseren trends en gesprekken en laten je begrijpen hoe deze zich ontwikkelen. Dit gebeurt aan de hand van de 100 miljoen documenten die we dagelijks verwerken en de 2 miljard zoektopdrachten die elke dag worden uitgevoerd.

Wordt Jouw Duurzame Verhaal Gehoord?

Op social media bevinden zich de meest gepassioneerde conversaties rond duurzaam ondernemen, en dus ook jouw grootste (potentiële) pleitbezorgers. Want jouw verhaal is het waard om gedeeld te worden. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw verhaal ook wordt gehoord? Meltwater helpt je om relevante conversaties te vinden en er vervolgens deel van te worden. Doe inspiratie op, ontvang waardevolle feedback en stel campagnes samen. Met onze social media managementtool integreer je verschillende social media-accounts en houd je altijd overzicht over al je interacties. Bovendien analyseer je hoe voor jou belangrijke trends of onderwerpen zich ontwikkelen op social media, zodat je hier direct op in kunt spelen.

Altijd Beslagen Ten IJs

Bovenop alle ontwikkelingen binnen het Nederlandse duurzame bedrijfsleven, of binnen jouw sector specifiek blijven? We bieden met Meltwater News een Software-as-a-Service programma aan dat je inzichten en analyses biedt in al het nieuws rondom je merk, sector, concurrenten en andere onderwerpen die voor jou van belang zijn. Meer dan 230.000 online nieuwsbronnen, waaronder ook offline kranten via Blendle, worden constant gemonitord met gespecificeerde zoekopdrachten die ervoor zorgen dat je precies het nieuws binnenkrijgt dat je niet wilt missen.

We maken het je eenvoudig om nieuws zowel intern als extern te verspreiden via rapportages, nieuwsbrieven en newsfeeds. Bovendien vind je direct de journalisten en publicaties die hebben geschreven over jou, jouw branche of duurzame trends daarbinnen. Bouw perslijsten op en zorg dat jouw duurzame verhaal gehoord en gedeeld wordt door de journalisten die er geïnteresseerd in zijn via Meltwater Press.

MEST: Non-profittraining en -begeleiding in Afrika

De Meltwater Foundation heeft in 2007 de Meltwater Entrepreneurial School of Technology (MEST) opgezet, naar een idee van CEO Jørn Lyseggen. Dit non-profittrainings- en begeleidingsprogramma in Ghana heeft als doel jonge Afrikanen op te leiden tot softwareondernemer. Bij MEST leren ze de vaardigheden die nodig zijn om succesvolle internationale bedrijven te starten, zodat ze op die manier lokale banen kunnen creëren en de Afrikaanse economie stimuleren. In Afrika zijn veel stagnerende economieën en hoog opgeleide mensen hebben minder carrièrekansen. In Ghana hebben we bewezen dat er ook uit dit continent een nieuwe generatie van jonge, succesvolle internationale ondernemers kan komen. Een nieuwe vestiging in Nigeria is onderweg.

Links

Bekijk al onze oplossingen

Vraag een demo aan

Contactgegevens

Saskia van Gemert

Herengracht 576

1017 CJ Amsterdam

+31 20 7400 500