Paul de Ruiter architects

Paul de Ruiter

Paul de Ruiter architects - Duurzaam sinds 1994

Paul de Ruiter architects gelooft in de toekomst. Daarom werken we al sinds het ontstaan van het architectenbureau in 1994 aan innovatieve duurzame architectuur. Het bureau is ontstaan uit het gedachtegoed van het promotieonderzoek  “The Chameleon Skin” van Paul de Ruiter uit 1992, dat stelt dat gebouwen energie moeten produceren in plaats van dat ze energie consumeren.

Bij Paul de Ruiter architects ontwerpen we gebouwen die energie leveren in technische, maar vooral ook in menselijke zin. Onze gebouwen zijn zo ontworpen dat de gevels intelligent kunnen reageren op de zon waardoor we energie maximaal kunnen winnen en gebruiken. Onze architectuur krijgt op deze manier een uniek, herkenbaar en innovatief karakter.

Tegelijkertijd staat het welzijn van de mens centraal. Waarden zoals geluk en inspiratie maken samen met meetbare feiten als daglicht optimalisaties intelligente, duurzame gebouwen. Op deze manier ontwerpen we gebouwen met een aangenaam binnenklimaat waarin gezondheid, interactie en communicatie tussen mensen centraal staan.

Trendsettend in het ontwikkelen van duurzame technologieën

Door een combinatie van onderzoek en het gebruik van 3D software simulaties, zoals BIM en Sefaira, blijven we de prestaties van onze gebouwen continu verbeteren, en lopen we voorop in het ontwerpen van circulaire (C2C) gebouwen. We verbinden gebouwen met elkaar, en we laten ze hun energie uitwisselen om zo een intelligentere en energieneutrale leefomgeving te realiseren. Door functiemenging en circulariteit perken we de CO2 uitstoot, waterverbruik en afvalstromen in waardoor gezondere steden ontstaan.

Meetbare duurzaamheid

Wij willen waarde toevoegen aan duurzaamheid door het meetbaar te maken. Daarom helpen wij bij de ontwikkeling van certificeringsmethoden voor gebouwen. Als recordhouders met de hoogste scores in Nederland voor BREEAM, LEED, GPR en GreenCalc+ zorgen we ervoor dat onze eigen gebouwen voldoen aan de hoogste, bewezen duurzaamheidstandaarden. Zo ontwierpen we de blauwdruk voor energieneutrale kantoren met TNT Centre in Hoofddorp met een EPC-waarde  van -1,6, en ontvingen we al in 2007 het eerste BREEAM Excellent certificaat van Nederland voor het UPC hoofdkantoor in Leeuwarden. Momenteel ontwerpen we het LEED Platinum gecertificeerde Hotel Amstelkwartier, waarbij we mede door een kas op het dak zoveel mogelijk kringlopen kunnen sluiten.

De schoonheid van duurzaamheid

Esthetiek en duurzaamheid sluiten elkaar niet uit. Integendeel, ze versterken elkaar. Het omarmen van duurzaamheid is voor ons aanleiding om vernieuwende en innovatieve architectuur met intrinsieke schoonheid te maken. De waardering van de schoonheid  van gebouwen is immers een belangrijke voorwaarde om een duurzamere wereld te creëren.

Links

Onze projecten - http://www.paulderuiter.nl/projecten/
Facebook - www.facebook.com/Paul.de.Ruiter.architects
Twitter - @pdrarchitects
Linkedin - www.linkedin.com/company/architectenbureau-paul-de-ruiter-bv
Instagram - instagram.com/pdrarchitects

Contactgegevens

Voor meer informatie over innovatie en duurzaamheid in architectuur kunt u contact opnemen met Inge Melsen (inge@paulderuiter.nl).