Ricoh

Ricoh

De wereld verandert. Een flexibele, toekomstbestendige werkomgeving is daarin onmisbaar. Ricoh creëert een toekomstbestendige werkomgeving waarin iedereen altijd en overal makkelijk mobiel en duurzaam (samen)werkt.

Goed voor het milieu, uw reputatie en onontkoombaar voor de toekomst. U kunt zich met minder zorgen en kosten richten op wat er toe doet en het verschil maken.

Direct duurzaam

Met Ricoh werkt u direct duurzaam. Omdat wij de impact op het milieu reduceren in de hele keten van de bedrijfsvoering. Dit doen we door:

 • Duurzame producten: grondstoffen, verbruiksmaterialen en machines worden duurzaam ontwikkeld, gebruikt, afgevoerd en hergebruikt.
   
 • Duurzaam printen: papier, energie, toner en CO2-uitstoot besparen door slim beheer en de juiste instellingen. En door de resterende CO2-uitstoot te compenseren via Ricoh’s Carbon Balanced Programma.
   
 • Duurzaam gebruik: medewerkers adviseren en trainen om duurzaam te werken zonder dat dit bedrijfsprocessen doorkruist.
   
 • Duurzaam samenwerken: reiskosten, reistijd en CO2-uitstoot verminderen dankzij onze videovergadermiddelen.
   
 • Duurzame rapportages: precies monitoren hoe duurzaam uw kantooromgeving werkt. En een aantoonbare bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van uw organisatie.

Duurzaam ondernemen in 6 stappen

Je IT-infrastructuur en werkplek verduurzamen. Hoe realiseer je dat in jouw organisatie? Het stappenplan biedt zes stappen om duurzaamheid verder te brengen dan de boardroom en een paragraaf in het jaarverslag. Bespaar energie, CO2-uitstoot en kosten.

Het stappenplan kent 6 heldere stappen:

 1. Drijfveren om duurzaam te werken
 2. Nulmeting
 3. Stakeholder-analyse
 4. Change- en communicatieplan
 5. Aan de slag
 6. Evaluatie en doorontwikkeling

In het stappenplan lees je de ervaringen en tips van AkzoNobel en Climate Neutral Group. Ook vind je in het plan facts & figures.

Download het stappenplan hier.


Duurzaam en kostenbesparend werken doet ABN Amro zo

Bij ABN Amro staat Duurzaamheid hoog op de agenda. Zo wilden ze ook hun printomgeving duurzaam inrichten. ABN Amro koos voor de Managed Document Services oplossing van Ricoh/IBM: een mix van dienstverlening en hard- en software, inclusief begeleiding bij implementatie, training en structureel onderhoud. Dit resulteerde onder andere in 20 procent lagere kosten, lager stroom-, papier- en tonerverbruik, en hogere medewerkerstevredenheid.