Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Internationale wegwijzers

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stimuleert ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Effectief en efficiënt uitvoeren van overheidsbeleid is hierin de centrale succesfactor.

Als onderdeel van het ministerie van Economische Zaken is RvO.nl de Nederlandse beleidsuitvoerder met als doel kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De organisatie bestaat sinds 2014 en is ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en Dienst Regelingen.

Innovatief ondernemen

De slimste weg van idee naar innovatie loopt via de adviseurs van RvO.nl. Ondernemend Nederland kan gebruik maken van de kennis, netwerken, financieringsmogelijkheden en fiscale voordelen voor innovaties, zodat zij ook in de toekomst kunnen blijven concurreren. Met de uitgebreide kennis op het gebied van Topsectoren, Octrooien, Research en Development en Innovatiefinanciering kan RvO.nl veel betekenen voor de ondernemer die een stap verder wil zetten.

Duurzaam ondernemen

Duurzame ondernemers zijn visionaire ondernemers. Zij zien duurzaamheid als kans om te innoveren en nieuwe markten aan te boren. Met als resultaat economische groei, winst voor het milieu én een duurzaam imago.

RvO.nl weet wat er speelt door dagelijks met honderden ondernemers te spreken en deze te ondersteunen met financiering, netwerken, kennis en tools. RvO.nl gebruikt deze praktijkervaring vervolgens om beleidsmakers te attenderen op belemmerende wetten en regels. Bijvoorbeeld om energie en milieu-innovaties, duurzame energie opwekken of energie besparen mogelijk te maken.

Zo zorgt RvO.nl ervoor dat ondernemers daadwerkelijk kunnen ondernemen. Stilstaan is geen optie. Kies voor duurzaam ondernemen.

Maatschappelijke impact

RvO.nl heeft een intermediaire rol tussen de overheid en de maatschappij en brengt doelgerichte verandering tot stand. Op het gebied van duurzaamheid en innovatie hebben deze veranderingen een flinke maatschappelijk impact teweeg gebracht. Een greep uit deze veranderingen op het gebied van innovatie en duurzaamheid:

  • Vorig jaar realiseerden ondernemingen die energieconvenanten met het Rijk hebben een energiebesparing gelijk aan het jaarverbruik van circa 340.000 huishoudens.
  • De overheid financierde de afgelopen jaren € 500 mln en het bedrijfsleven meer dan € 2 mrd in meer dan 1000 energieprojecten.
  • De ZON-PV regeling maakte op het gebied van zonne-energie bijna € 250 mln aan marktinvesteringen mogelijk
  • Bijna 2.500 MKB bedrijven konden investeringen doen door de garantstelling van RVO.nl ter waarde van €486 mln.
  • Per jaar participeren 1.500 partijen in de topconsortia voor kennis en innovatie.

Links

Contactgegevens

Op zoek naar voorlichting en advies omtrent innovatief en duurzaam ondernemen? Bezoek dan www.rvo.nl of bekijk alle feiten en cijfers in de brochure. U kunt ook contact opnemen met één van de vestigingen van RvO.nl.