Volvo header

Volvo – We create cars for a better life

Sinds de allereerste Volvo-personenauto in 1927 aan de wereld getoond werd, zijn duurzaamheid en innovatie belangrijke thema’s voor Volvo. Dit is terug te zien in de kernwaarden die Volvo van oudsher nastreeft: veiligheid, zorg voor het milieu en kwaliteit. In de industrie was Volvo het eerste bedrijf dat zorg voor het milieu toevoegde aan haar kernwaarden.

Bij Volvo wordt altijd gekeken naar het effect op de lange termijn voor zowel mens, als milieu: van het nastreven van volledige veiligheid in het autoverkeer tot energie-efficiënte, hybride motoren, schone fabrieken en een schonere omgeving binnenin de auto’s.

Deze uitgangspunten komen niet alleen voort uit Volvo’s duurzame waarden, maar ook uit passie. Overtuiging en toewijding van de oprichters, Assar Gabrielsson en Gustaf Larson, waren de drijvende krachten waardoor ze een solide auto wilden bouwen voor zware omstandigheden: veilig en duurzaam, comfortabel en betrouwbaar.

Volvo en duurzaamheid

Volvo is trots op haar rol in de maatschappij en investeert daarom tijd en energie om altijd een stap voor te lopen. Vandaag mobiele oplossingen ontwikkelen voor de uitdagingen van morgen. Volvo is vastberaden om koploper in duurzame mobiliteit te worden en wil dit verwezenlijken door brandstofefficiëntie te verhogen, elektrisch rijden te introduceren en productie-efficiëntie in fabrieken te optimaliseren.

Volvo heeft als doel om auto’s te ontwikkelen die veilig en milieuvriendelijk zijn. Door het ontwikkelen van nieuwe en creatieve technologieën, wordt duurzame mobiliteit een aantrekkelijke en tastbare oplossing.

Volvo is responsible not just for ensuring that its products are modes of transport that work well, but also that they work in a broader context in our environment.

Bij Volvo staat de mens centraal. Veiligheid staat hierbij voorop, en zorg voor het milieu is hierdoor een natuurlijk onderdeel van de business. Al in 1972, op de UN Global Environmental Conference in Stockholm, onderstreepte toenmalig CEO P. Gyllenhammar dit door te stellen dat: “Volvo is responsible not just for ensuring that its products are modes of transport that work well, but also that they work in a broader context in our environment.”

Naast brandstofefficiëntie en elektrisch rijden gaat Volvo verder om de impact op het milieu te minimaliseren: de Europese fabrieken gebruiken elektriciteit uit hernieuwbare bronnen en de toegepaste water oplosbare verven zijn milieuvriendelijk. Daarnaast zijn nieuwe Volvo’s voor 85 procent recyclebaar.

Erkend Duurzaam

Als eerste organisatie in Nederland bereikte Volvo dat alle dealers het certificaat Erkend Duurzaam van de BOVAG ontvingen

In 2009 bereikte Volvo als eerste organisatie in Nederland dat alle dealers het certificaat Erkend Duurzaam van de BOVAG ontvingen. Ook in de daarop volgende jaren heeft Volvo het bewijs geleverd dat duurzaamheid in alle facetten van haar bedrijfsvoering is verankerd, door als eerste dealerorganisatie voor de derde keer op rij dit certificaat te behalen. Een unieke prestatie, te meer omdat de eisen voor het certificaat jaarlijks worden aangescherpt. Enkele Volvo-dealers zetten zelfs nog een tandje bij en mogen zich minimaal een jaar lang Erkend Duurzaam Plus-gecertificeerd noemen.

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het certificaat is een jaar lang geldig, daarna vindt een nieuwe toetsing plaats.

Innovatie van Volvo

Elke innovatie binnen Volvo is bedoeld ter vereenvoudiging en verbetering van de rijervaring en het dagelijks leven van onze klanten. Brandstofverbruik is hier een mooi voorbeeld van, aangezien dit van belang is voor onze klanten én het milieu. Daarom combineert Volvo technische innovaties als aerodynamica en efficiëntie met alternatieve oplossingen zoals snelheidsaanpassingen en routekaarten. Door onze auto’s steeds slimmer te maken, kunnen deze in de toekomst zelf beslissingen maken voor optimaal brandstofverbruik.

Door deze innovatieve technieken komen veel Volvo-modellen in aanmerking voor 20 procent en zelfs 14 procent bijtelling. Ontdek meer op Volvocars.nl.

De meest innovatieve en baanbrekende Volvo ooit ontwikkeld

Volvo is erg toegewijd om elektrische auto’s te ontwikkelen waarin het leuk en comfortabel is om te rijden, zoals de Volvo XC90 T8 Twin Engine . Volvo heeft de CO2-uitstoot weten te verlagen van 64 gram per kilometer naar 49 gram. 

 In de Volvo XC90 T8 plug-in hybride werken een 2,0-liter viercilinder Drive-E benzinemotor en een elektromotor optimaal samen. Ze zijn gekoppeld aan de standaard achttraps-automaat en vierwielaandrijving. Beide krachtbronnen leveren een gezamenlijk vermogen van 407pk (299 kW) en 640 Nm koppel. Ontdek meer op Volvocars.nl.

Zweden zijn innovatief

Datacentra hebben koeling nodig. Deze ICT-knooppunten gebruiken stroom om te draaien. Daar komt veel warmte bij vrij. Vervolgens gebruiken airco’s nog meer stroom om de inefficiënte warmte weg te koelen. In Zweden, richting de poolcirkel, hadden ze een idee om dat proces te verduurzamen.

Links

Meer informatie over Volvo of de nieuwste modellen:

Contactgegevens voor meer informatie

Wilt u meer weten over de rol van duurzame mobiliteit binnen Volvo? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Arthur van Es. Is uw interesse gewekt en wilt u één van de innovatieve nieuwe modellen zelf proberen? Vraag dan hier een proefrit aan.