Smurfit Kappa

18-11-2015 07:48 | Door: Erik Verheggen

Smurfit Kappa organiseert op donderdag 19 november de Sustainability Academy. Tijdens deze bijeenkomst in Eindhoven staat de circulaire economie centraal.

Smurfit Kappa innoveert en zoekt altijd naar manieren om met duurzaamheid een positieve impact te hebben binnen het eigen bedrijf en de business van klanten. Tijdens de Sustainability Academy gaan vooraanstaande sprekers het gesprek aan met het publiek over de kansen en handvatten door duurzame oplossingen.

Circulaire economie

Directeur Jo Cox van Smurfit Kappa Roermond Papier spreekt tijdens de bijeenkomst over de circulaire economie als het business model van de toekomst. Het concept van meervoudige waarde-creaties door het sluiten van ketens biedt niet alleen oplossingen voor steeds urgentere vraagstukken, maar biedt bedrijven bovendien kansen voor het vormen van coalities binnen en buiten hun eigen sector.

Smurfit Kappa

Smurfit Kappa Roermond Papier behoort tot de koplopers op het gebied van het sluiten van materiaalketens. Jo Cox ontving in 2013 de prestigieuze Award voor de beste bio-strategie binnen de papierindustrie wereldwijd.

Ecodesign

Partner Olivier Jan van Deloitte Sustainability Services spreekt in Eindhoven over ecodesign en de voordelen van deze aanpak voor bedrijven. Ecodesign is een integrale aanpak waarin de hele levenscyclus van een product onderdeel wordt van het ontwerpproces. Jan heeft 20 jaar ervaring met duurzame ontwikkeling en duurzaam ketenbeheer.

Een andere spreker is Managing Partner Lody Botzen van Ludan Environmental Technologies. Botzen heeft een stevige track record in de duurzame energie industrie. Al vanaf 1999 is hij actief bij leidende bedrijven in deze sector, waaronder Vattenfall, Bio2E en Ludan. Nu is hij met eigen ondernemingen en in opdracht van derden actief als projectontwikkelaar en investeerder.

Vanuit zijn achtergrond als econoom brengt Botzen bio-energie in een verdienmodel waardoor er nieuwe duurzame impulsen ontstaan voor bio-energieprojecten.

Voedselverspilling

Andere sprekers zijn Programmamanager duurzame voedselketens Toine Timmermans van Wageningen UR Food & Biobased Research en Manager Sustainability Jurgita Girzadiene en Environmental Manager Europe Outi Marin van Smurfit Kappa.

Jan Appelman en Peter Luimes van Royal HaskoningDHV spreken over benutting van waardevolle stoffen uit afvalwateren. CTO Marcel Wubbolts DSM Innovation Center legt uit dat partnerships en open innovatie noodzakelijk zijn voor succes in de circulaire economie.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen