Epson komt met machine die papier ter plekke recyclet

paper stacks

02-12-2015 09:18 | Door: Fitria Jelyta

Epson heeft een machine ontwikkeld die oud papier op locatie kan recyclen. De machine versnelt het hergebruik van papier en gebruikt geen water om van oud papier nieuw papier te maken.

Epson Paperlab

De Paperlab van Epson is een machine die op locatie papier produceert op basis van gesnipperd papier. Het Japanse technologiebedrijf zegt hiermee de kringloop van papier aanzienlijk te kunnen verkorten. Door gebruik te maken van de Paperlab, zijn bedrijven in staat om zelf papier te recyclen.

CO2-uitstoot

Volgens Epson kunnen bedrijven met de Paperlab besparen op de kosten van nieuw papier en het recyclen van oud papier. Daarnaast kunnen bedrijven CO2-uitstoot reduceren door het recyclingsproces van papier op locatie uit te voeren.

De Paperlab produceert 14 A4-vellen per minuut en in een werkdag van 8 uur kan de machine tot 6.720 papiervellen produceren uit oud papier. Verder stelt Epson dat de machine papiervellen van verschillende diktes, kleuren en geuren maakt.

Papier recyclen zonder water

Met de Paperlab wordt gesnipperd papier tot papiervezels omgezet. De machine bindt de papiervezels zonder gebruik te maken van water, in tegenstelling tot het traditionele recyclingsproces van papier. Vervolgens vormt de Paperlab de gebonden papiervezels tot nieuwe papiervellen.

In 2016 wordt de Paperlab voor het eerst in Japan op de markt gebracht. 

Bekijk hier hoe de Paperlab van Epson de kringloop van papier verkort.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Epson | Foto: Christian Schnettelker, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen