PSA Peugeot Citroën laat afgedankte accu's recyclen

Berlingo

10-12-2015 18:48 | Door: Dimitri Reijerman

De Franse autobouwer PSA Peugeot Citroën (PSA) heeft een overeenkomst gesloten met recycler SNAM. Volgens SNAM kan het tot 80 procent van een nimh- en lithium-ion-accu recyclen.

Société Nouvelle d'Affinage des Métaux (SNAM) zal gebruikte en verouderde accu's bij dealers van Citroën en Peugeot inzamelen en verwerken. Deze accu's zijn vooral afkomstig van elektrische en hybride auto's.

Hoge mate van recycling mogelijk

Volgens Europese regels moet een afvalverwerker minimaal 50 procent van het gewicht van een accu recyclen. SNAM zegt ver boven die norm te kunnen werken: tot 80 procent van het gewicht van een nimh- en lithium-ion-accu kan hergebruikt worden.

Volgens PSA maaket het inzamelen en verwerken van afgedankte accu's onderdeel uit van zijn corporate social responsibility-strategie. Bovendien zegt het autoconcern dat dergelijke recyclingstromen een bijdrage kunnen leveren aan het verder ontwikkelen van een circulaire economie.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: PSA | Foto: Citroën

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen
Gerelateerde berichten