Biologisch afbreekbare kunststof van hennep

05-01-2016 14:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de eerste winkel van Hemp Dispensary die 3 januari hun deuren opende, zijn verschillende soorten hennepproducten te koop, zoals kleding en eten gemaakt van hennep.

De winkel verkoopt naast henneptextiel en voedsel gemaakt van hennep, ook medische producten gemaakt uit bestandsdelen van een hennepplant. Deze medische producten zorgen voor een verlichting van gezondheidsklachten.  

Naast de hennepproducten die ze verkopen, maakt Hemp Dispensary gebruik van hennep en mais om biologisch afbreekbare kunststof te produceren. Het granulaat dat uit de hennep en mais wordt geproduceerd is geschikt om in elke bestaande spuitgietmachine te gebruiken. Door dit granulaat aan te bieden wil Hemp Dispensary het mogelijk maken om over te stappen op het gebruik van biologische grondstoffen.

De onderneming werkt met drie Duitse bedrijven samen. Deze bedrijven gebruiken de grondstoffen van Hemp Dispensary om onder andere hennepkunststof cosmetica- en zalfpotjes te maken. Het bedrijf heeft ook al plannen om met een Spaanse producent winkelwagentjes van langvezel-hennepkunststof te produceren. 

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Nieuwsbank, Hemp Dispensary | Foto: Foto: Marc Fuyà, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen