Oerlemans Plastics brengt groene verpakking naar Scandinavië

Verpakkingen

15-02-2016 09:24 | Door: Chris Thijssen

Verpakkingenproducent Oerlemans Plastics werkt samen met het Duitse Fkur Kunststoff en het Zweedse BK Pac om de toepassing van biobased kunststoffen in duurzame folieverpakkingen voor voedsel een impuls te geven.

Oerlemans Plastics heeft een nieuwe productlijn ontwikkeld op basis van Green PE. Deze op suikerriet gebaseerde polyethyleen wordt geproduceerd door het Braziliaanse bedrijf Braskem. Het materiaal zou volledig recyclebaar zijn en bijdragen aan een verminderen van de CO2-uitstoot.

Om deze lijn verder te ontwikkelen en uit te breiden, slaat Oerlemans Plastics de handen ineen met het Duitse bioplasticsbedrijf Fkur Kunststoff en de Zweedse distributeur BK Pac. Doel van de samenwerking is de biobased kunststof als duurzaam alternatief in de Scandinavische markt te zetten.

Voordelen in waardeketen

Het Green PE wordt door Fkur Kunststoff naar Nederland gedistribueerd. Vervolgens past Oerlemans Plastics de geleverde PE toe in de productie van hoogwaardige flexibele folies. Hierna worden de bedrukte en geperforeerde folies geleverd aan BK Pac, gespecialiseerd in onder meer folies, netten en verpakkingstrays voor verschillende voedselproducten.

Fkur Kunststoff ziet grote kansen voor dit soort samenwerkingen. “Het staat ook model voor mogelijke toekomstige nationale en multinationale samenwerkingen”, zegt Patrick Zimmermann, Marketing & Distribution Manager bij Fkur Kunststoff.

“Het laat duidelijk het potentieel zien van dergelijke projecten om zowel bij te dragen aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en de milieubalans, als economische voordelen te genereren door de hele waardeketen door het gebruik van Green PE”, zegt Zimmermann.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Oerlemans Plastics | Foto: Fkur Kunststoff (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen
Gerelateerde berichten