Zelfdenkende afvalrobot de Franse markt op

zenrobotics

19-02-2016 07:58 | Door: Dimitri Reijerman

De Franse multinational Veolia heeft een slimme sorteerrobot aangekocht van ZenRobotics. Dit Finse bedrijf ontwikkelt robots die dankzij machine learning razendsnel afval kunnen sorteren.

ZenRobotics

In het voorjaar zal Veolia de geautomatiseerde ZenRobotics Recycler-sorteertechnologie in gebruik nemen. De sorteerinstallatie is de eerste in zijn soort die bij een Franse afvalverwerker gaat draaien.

De ZenRobotics Recycler is volgens de fabrikant het eerste volledig geautomatiseerde systeem om afvalstromen te sorteren. De robots zijn in staat om meerdere fracties uit een afvalstroom te herkennen en te scheiden door onder andere hout, puin en staal van een lopende band te grijpen en in een bak te deponeren.

Steeds nauwkeuriger

Dankzij machine learning kunnen de robots de nauwkeurigheid bij het herkennen van specifieke afvalsoorten steeds verbeteren. Daarbij wisselen de robots ook onderling data uit, zelfs als deze bij andere bedrijven staan.

ZenRobotics, dat in 2014 een sorteersysteem verkocht aan het Nederlandse Baetsen Groep, stelt dat 2016 een doorbraak voor sorteerrobots zal zijn. Daarbij wijst het bedrijf onder andere op leveringen aan klanten in Japan en Zwitserland, en een toenemende wereldwijde interesse.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ZenRobotics | Foto: ZenRobotics

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen