Markt voor afvalwater groeit naar €1,2 miljard in 2020

Markt voor afvalwater groeit naar €1,2 miljard in 2020

08-05-2013 16:13 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De markt voor de verwerking van afvalwater in de papier- en pulpindustrie zal tussen 2012 en 2020 van €748 mln naar €1,2 mrd stijgen, voorspelt Frost & Sullivan.

Volgens het adviesbureau Frost & Sullivan zal de markt voor de verwerking van afvalwater in de papier- en pulpindustrie jaarlijks met 6 procent gaan stijgen. Stijgende waterprijzen en aangescherpte milieueisen zullen de industrie dwingen extra te gaan investeren in systemen om afvalwater te verwerken.

Volgens het adviesbureau zijn gesloten systemen bijzonder in trek. Daarmee kunnen bedrijven hun afvalwater recyclen en ruwe grondstoffen zoals vezels uit het water terugwinnen. Bedrijven maken ook steeds vaker de overstap van conventionele filtersystemen naar modernere technieken, zoals membranen die ruwe materialen uit het afvalwater filteren.

De markt gaat het hardst groeien in ontwikkelingslanden, waar nog geen faciliteiten voor de verwerking van afvalwater aanwezig zijn. In Europa en Noord-Amerika zal de groei voornamelijk komen uit het verbeteren en vervangen van bestaande systemen, volgens Frost & Sullivan.

Bron: Environmentalleader Foto: Wikimedia Commons

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen