Kameroense voetballegende maakt stoeptegels van afval

Roger Milla

26-02-2016 12:17 | Door: Erik Verheggen

Ex-voetballer Roger Milla is in de hoofdstad van zijn thuisland Kameroen een plasticrecyclingbedrijf begonnen. Milla verwerkt niet-afbreekbaar afvalkunststof tot goedkope stoeptegels.

Dat schrijft de Franse krant Le Monde. Milla is de oudste doelpuntenmaker ooit op een wereldkampioenschap. Op het WK van 1990 in Italië maakte hij zichzelf onsterfelijk met vier doelpunten en evenzoveel vreugdedansen rond de cornervlag, waarmee hij de supportersschare van de ‘Ontembare Leeuwen’ in vervoering wist te brengen.

Het recyclingproject is een initiatief van Milla en de NGO Coeur d’Afrique. De Kameroense hoofdstad Yaoundé heeft te maken met veel overlast door zwerfafval. De straten zijn volgens Le Monde bezaaid met plastic zakken en flessen. Coeur d’Afrique heeft tientallen jongeren in dienst genomen die het kunststof inzamelen. Het afval wordt vervolgens via een eenvoudig proces verwerkt tot stoeptegels van zand en plastic.

In Kameroen geldt een verbod op de productie van kunststoffen die niet biologisch afbreekbaar zijn. De overheid heeft Milla 100 ton in beslag genomen illegaal plastic geschonken. Uiteindelijk verwacht de oud-topvoetballer 2.500 jongeren aan een baan te kunnen helpen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Le Monde, Newsmonkey | Foto: Vlastito djelo postavljača, Creative Commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen