Falend afvalbeleid kost Walmart €63 miljoen

Falend afvalbeleid kost Walmart €63 miljoen

30-05-2013 15:50 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Walmart ging jarenlang slordig om met gevaarlijk afval. Daarvoor betaalt de Amerikaanse supermarktketen nu een boete van €63 mln.

Gevaarlijk afval, zoals bestrijdingsmiddelen en meststoffen, moeten door een gecertificeerd bedrijf worden opgehaald. Bij Walmart belandden deze stoffen echter vaak bij het gemeentelijk afval. In één geval troffen inspecteurs vlak bij een Walmart winkel een berg met meststoffen en zakken ammoniumsulfaat aan.

Walmart geeft de misstanden toe en betaalt nu aan de staten Californië en Missouri en aan de federale overheid boetes van in totaal €63 mln. Een deel van dat bedrag (€15 mln) zal ingezet worden om sociale projecten te financieren. Een van die projecten moet retailers gaan leren hoe om te gaan met gevaarlijk afval.

In 2006 heeft Walmart een afvalbeleid ingesteld. Het bedrijf zegt daarmee in de toekomst problemen met gevaarlijk afval te kunnen voorkomen. Als onderdeel van het beleid wordt gevaarlijk afval gelabeld, zodat medewerkers weten dat ze het niet zomaar bij het reguliere afval mogen gooien.

Bron: Reuters Foto: Sven via Wikimedia Commons

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen