Verpakkingsbranche stoort zich aan te grote verpakkingen

05-04-2016 17:13 | Door: Eelco Brandes

Het gebruik van te grote verpakkingen is een doorn in het oog van veel verpakkingsprofessionals. Milieuvriendelijke en duurzame verpakkingen zien zij als de belangrijkste trend van de afgelopen jaren.

Dat blijkt uit onderzoek onder de bezoekers van Empack, de verpakkingsvakbeurs die op 12 tot en met 14 april wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. In dit onderzoek werd gevraagd naar de trends, frustraties, toekomst en innovaties binnen de verpakkingsbranche én een advies aan online retailers. De ondervraagden bevinden zich in diverse functies en bedrijven binnen de verpakkingsbranche. Toch zegt ruim 40 procent van deze groep onafhankelijk van elkaar, exact hetzelfde.

Ergernis

Zo vonden zij een moeilijk te openen verpakking de grootste ergernis. De grootste verandering in de afgelopen vijf jaar is volgens veel van de ondervraagden het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen en duurzamer omgaan met het gehele verpakkingsproces.

Stof opwaaien

De grote groei in online verkopen speelt daarbij een belangrijke rol. Veel online retailers versturen producten in onnodig grote dozen met extra vulmateriaal om de producten niet te laten schuiven. Dit is volgens de professionals iets wat anders moet.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Empack | Foto: bfishadow via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen