Wecycle zamelt 110 mln kilo e-waste in

12-04-2016 09:02 | Door: Eelco Brandes

Wecycle heeft vorig jaar 110 mln kilo afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen ingezameld. Met 6,5 kilo per inwoner zorgt de recycle-organisatie ervoor dat de Nederlandse overheidsdoelstelling op het vlak van duurzame inzameling van e-waste ruim wordt behaald.

De hoeveelheid ingezameld e-waste van 110 mln kilo is verdeeld over 66 miljoen kilo ingezameld bij gemeenten en 44 mln kilo bij winkels. Het gemiddelde per inwoner ligt boven het minimale aantal van 4 kilogram per inwoner dat is gesteld.

Minder zwaar

In 2014 haalde Wecycle 1 mln kilo meer afval op. De daling in 2015 wordt door de non-profitorganisatie veroorzaakt doordat er minder zware beeldbuizen en tv's worden opgehaald. 

Wecycle geeft de data door aan het Nationaal (W)EEE Register. Dit register rapporteert vóór 1 juli aan de staatssecretaris van Milieu over de totale hoeveelheid in Nederland ingezameld e-waste.

Inzamelnetwerk

Wecycle organiseert sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen namens 1.500 producenten en importeurs. De stichting garandeert optimale recycling van alle e-waste. Wecycle onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Wecycle | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen