Waarom verpakkingsgigant DS Smith kiest voor duurzaam karton

13-04-2016 12:06 | Door: Eelco Brandes

DS Smith gebruikt vanaf heden enkel nog duurzame golfkartonnen. Het verpakkingsbedrijf is hiertoe een samenwerking aangegaan met FSC Nederland.

Het FSC-keurmerk staat voor hout, papier en golfkartonnen verpakkingen afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. DS Smith gaat zijn klanten de komende periode bewust maken van deze keuze, zegt Erik Meijer, general manager bij DS Smith.

“Dat doen wij door te tonen dat een FSC-gecertificeerde verpakking van karton niet alleen het verschil kan maken voor mens en natuur, maar ook op bedrijfsmatige vlakken een concrete meerwaarde heeft", zegt de general manager. "En dus bijdraagt aan het realiseren van bedrijfsresultaten.”

Aandacht

Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland hoopt dat het partnerschap de toename van het aandeel FSC-gecertificeerde verpakkingen op de Nederlandse markt stimuleert. “Daarnaast biedt het ook een enorm potentieel om verantwoord bosbeheer onder de aandacht te brengen.”

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: DS Smith | Foto: FSC (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen