Waarom recycling letterlijk goud waard is voor Apple

19-04-2016 07:05 | Door: Eelco Brandes

Het recycleprogramma van Apple heeft ongeveer 1.000 kilo aan goud opgeleverd. Dat komt neer op zo’n $ 40 mln.

Dat meldt Iphoned.nl. Aanleiding is het jaarlijkse milieurapport van Apple. In het rapport staat onder meer wat het bedrijf vorig jaar heeft overgehouden aan ingeleverde smartphones, tablets en computers. De ingeleverde producten telden bij elkaar bijna 27 miljoen kilo aan materialen, waaronder dus een grote hoeveelheid goud.

Flink oplopen

De gemiddelde smartphone bevat zo’n 30 milligram goud. Dat wordt gebruikt in interne componenten, zoals de printplaat. Aangezien Apple miljoenen iPhones en computers recyclet, kunnen het gewicht en de opbrengst van het goud flink oplopen.

Behalve goud haalde Apple met het recycleprogramma ruim 10 miljoen kilo staal, 6 miljoen kilo plastic, bijna 5,5 miljoen kilo glas en zo’n 2 miljoen kilo aluminium op. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Iphoned.nl | Foto: Flickr  Creative Commons

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen