Poepluier-pilot krijgt 20.000 aanmeldingen om te starten

22-04-2016 07:08 | Door: Eelco Brandes

De stichting Luierrecycling Nederland maakt zich op voor een test voor het recyclen van poepluiers. Maar liefst 20.000 huishoudens meldden zich aan om mee te doen.

De proef houdt in dat huishoudens zich kunnen aanmelden om hun luiers gescheiden in te zamelen. De volgende stap is dat Luierrecycling Nederland ook luierfabrikanten, gemeenten, kinderdagverblijven, experts en afval- en recyclebedrijven aan zich verbindt. Zo wil de stichting samen onderzoeken waar lokale proeven mogelijk zijn. 

Per juli starten de eerste pilots. Deelnemers ontvangen dan een kliko waarin ze thuis hun luiers kunnen gooien. Er wordt volgens de stichting ook gekeken naar andere inzamelalternatieven zoals in de GFT-kliko of via een netwerk van centrale inzamelpunten bij bijvoorbeeld kinderdagverblijven.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Luier Recycling Nederland | Foto: Flickr Creative Commons

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen