Auberginerestant als grondstof voor gevelbekleding

04-05-2016 12:02 | Door: Eelco Brandes

Van ‘laagwaardige’ plantenresten ‘hoogwaardige’ bouwmaterialen maken. Dat realiseert Nova Lignum uit Dinteloord. De biobased gevelbekleding is spoedig verkrijgbaar.

Dat schrijft Agro-Chemie. De gevelbekleding komt op de markt onder de merknaam Ceranex. Het zijn panelen die toegepast kunnen worden op geventileerde gevels, maar bijvoorbeeld ook als dak-overstekken.

Het materiaal is volgens Nova Lignum brandveilig, waterstabiel, vorstbestendig, onderhoudsarm, lang houdbaar en milieuvriendelijk. De gevels bestaan voor 90 procent uit plantaardige vezels, die tijdens het productieproces op een natuurlijke wijze worden ‘versteend’ tot een vezelversterkt keramiek.

Nova Lignum heeft sinds 2016 een productiehal in Dinteloord. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Agro-Chemie | Foto: Nova Lignum (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen