Amerikanen helpen Zweden handje met biobased chemicaliën

12-05-2016 13:36 | Door: Eelco Brandes

Stora Enso Biomaterials uit Zweden en het Amerikaanse chemiebedrijf Rennovia gaan samenwerken. Het doel is biobased chemicaliën te ontwikkelen.

De biobased chemicaliën zijn van toepassing voor Stora Enso. Deze leverancier van hernieuwbare oplossingen voor verpakkingen en biomaterialen op basis van houtpulp maakt daarbij gebruik van Rennovia’s chemische expertise en hoge capaciteitskatalyse-technologie.

Breed portfolio

Rennovia richt zich doorgaans op de ontwikkeling van nieuwe katalysatoren en werkwijzen voor de kostenefficiënte productie van chemicaliën uit hernieuwbare grondstoffen.

Volgens Juan Carlos Bueno, executive vice president, biomaterials division at Stora Enso is de samenwerking een logische. “Dit zorgt ervoor dat we kunnen versnellen in het aanbieden van een breed portfolio aan biobased producten voor onze consument.” 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Stora Enso | Foto: Flickr  Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen