Waarom een gezamenlijke wasmachine duurzamer is voor heavy users

27-05-2016 10:30 | Door: Eelco Brandes

Gezamenlijk een wasmachine huren voor studentenhuizen of zorginstellingen. Deze duurzame trend die Miele signaleert, heeft enkele voordelen. Zo is huren milieuvriendelijker en energiezuiniger.

Dat zegt Stefan Verhoeven, algemeen directeur van Miele Nederland. Verhoeven is een van de sprekers tijdens het jaarcongres Afval & Recycling dat op 2 juni plaatsvindt in Schiedam. Tegenover mediapartner DuurzaamBedrijfsleven Media licht de algemeen directeur een tipje van de sluier van zijn presentatie op.

Door onder meer een samenwerking met de start-up Bundles, speelt Miele in op de maatschappelijke trend “van bezit naar gebruik”. Bundles levert was- en droogautomaten in huis en zijn klanten betalen per gebruik.

“Dit levert tevens een positieve bijdrage aan het milieu, want Bundles adviseert consumenten welke wasprogramma’s het best geschikt zijn voor hun specifieke wasbehoefte", zegt Verhoeven. "Bovendien wordt er gebruikgemaakt van een automatisch doseringssysteem, waardoor er zuiniger wordt gewassen dan bij de gemiddelde consument.”

Heavy users

Voor Miele betekent de samenwerkingen met zorgtehuizen, sportclubs en asielzoekerscentra, dat het bedrijf andere producten inzet. Verhoeven: “Omdat we te maken hebben met heavy users zetten we hier professionele apparatuur in in plaats van consumentenproducten. Hier zit ook een onderhoudscontract bij.”

'Betalen per wasbeurt' kan ook een ander verdienmodel betekenen, voor zowel Miele als voor zijn klant. Zo biedt Miele de mogelijkheid om zijn professionele apparaten uit te rusten met een betaalsysteem, zodat de gebruiker per pin of debit card de kosten van een wasbeurt kan afrekenen. 

Lees ook:

'Hoe ver gaan we om recycling interessanter te maken?'
Miele: Circulaire samenwerking vraagt om continu overleg

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Foto's: Miele (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen