Waarom deze biogasinstallatie verder gaat als groen gas-installatie

31-05-2016 18:30 | Door: Eelco Brandes

De biogasinstallatie bij Rundveebedrijf Ubbels in Jelsum krijgt een tweede leven nu deze uit de MEP-regeling valt. De bestaande installatie wordt omgebouwd en geschikt gemaakt voor de productie van groen gas binnen de SDE+-regeling.

De komende tijd lopen verschillende vergistingsinstallaties in Nederland uit de MEP (Milieukwaliteit van de Elektriciteitsproductie)-regeling. De firma Ubbels heeft hierop reeds geanticipeerd. Met een vergunning voor het produceren van groen gas en een SDE+-regeling Verlengde levensduur groen gas-productie, kan de ondernemer starten met de ombouw van de installatie.

2017

Inmiddels is er samen met biogasinstallatiespecialist Host een start gemaakt met de eerste werkzaamheden voor de ombouw. De installatie moet begin 2017 het eerste gas gaan invoeden op het aardgasnet. Op het bedrijf zal jaarlijks ruim 1 miljoen kubieke meter groen gas worden geproduceerd, gelijk aan het aardgasverbruik van circa 750 huishoudens.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Host | Foto: Host (Cropped by Duurzaam BV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen