Finse vinding: statiegeld maakt verzendverpakking duurzaam

06-06-2016 09:46 | Door: Eelco Brandes

De Finse start-up RePack gaat van start in Nederland. Het bedrijf maakt herbruikbare verpakkingen van gerecyclede materialen.

Het afval van verzendpaketten is al langer een grote ergernis. Jonne Hellgren, oprichter van RePack, bedacht een systeem waarbij er statiegeld op de verpakking zit. De klant krijgt de keuze om 3,50 euro extra te betalen voor deze herbruikbare verpakkingen. Wanneer deze kosteloos wordt terugstuurd naar de fabriek, ontvangt de klant een waardebon die zij kunnen besteden bij alle winkels die met RePack samenwerken.

Nederland

Jan Berbee, de Nederlander die RePack naar de rest van Europa wil brengen, toont zich ambitieus: “Ik wil binnen vijf jaar een miljoen kilo minder kartonafval geproduceerd zien. Dat is best veel, maar de wereld is klaar voor dit idee.”

De Amsterdamse webwinkel Lokaal20 neemt vanaf 6 juni als één van de eerste drie Nederlandse webwinkels de duurzame verzendmethode van in gebruik.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Lokaal20 Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen