Recycling levert General Motors $1 miljard op

Recycling levert General Motors $1 miljard op

15-07-2013 10:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autofabrikant General Motors recyclet wereldwijd 90 procent van zijn fabrieksafval. Dat resulteert jaarlijks in een besparing van $1 mrd (€770 mln).

In het jaarverslag van General Motors schrijft CEO Dan Akerson: 'Een diversiteit aan energiebronnen, het behoud van grondstoffen en CO2-reductie zijn noodzakelijk voor het bedrijf. Duurzaamheid kan zorgen voor kansen, besparingen en vermindering van risico's.'

Een van de duurzame initiatieven van General Motors is het verminderen en recyclen van afval. Momenteel heeft General Motors 105 fabrieken die geen afval meer naar de vuilstort sturen. Het bedrijf wil dat in 2020 verhoogd hebben naar 125 afval-vrije fabrieken.

Om de hoeveelheid afval te verminderen stapten fabrieken in India, Thailand en Rusland over van houten pallets naar pallets van herbruikbaar plastic. Die overstap bespaarde in totaal 566 ton afval. Daarnaast installeerde het bedrijf een elektronisch volgsysteem voor alle bijproducten om deze bijproducten zo goed mogelijk te kunnen hergebruiken of recyclen.

Met dit soort maatregelen heeft General Motors in een jaar de hoeveelheid afval per auto met 10 procent verminderd, van 303 kilogram per auto in 2011 naar 285 kilogram per auto in 2012.

Bron: Businessgreen Foto:  cliff1066 via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen