Tetra Pak sluit aan bij mondiale koplopers in duurzaamheid

06-06-2016 12:04 | Door: Eelco Brandes

Tetra Pak heeft zich aangesloten bij RE100, de collaboratie voor ’s werelds meest duurzame bedrijven. Het verpakkingsbedrijf belooft het gebruik van hernieuwbare energie op te voeren naar 100 procent in 2030.

Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend tijdens het Clean Energy Ministerial forum in San Francisco, schrijft FruitProcessing.com. Op dit moment maakt het Zweedse bedrijf gebruik van 20 procent duurzame energie

Charles Brand, executive vice president, product management & commercial operations Tetra Pak zei: “Het aansluiten bij RE100 geeft een boost aan onze belofte om klimaatneutraler te opereren en meer gebruik te maken van duurzame energiebronnen.”

Paris Pledge

Met de hulp van RE100 kan Tetra Pak leren van duurzame energie binnen andere markten. Het besluit van Tetra Pak volgt zes maanden nadat het bedrijf al aansloot bij de the Paris Pledge for Action tijdens de COP21.

Met de lancering van de Tetra Rex Biobased, de eerste verpakking ter wereld die volledig hernieuwbaar is, zette het Zweedse bedrijf vorig jaar de standaard voor de toekomst. De verpakking is niet alleen volledig te recyclen, maar de materialen zijn ook stuk voor stuk te herleiden naar de bron,

Innovatieve zuivelverpakking

Het bedrijf is al bezig met volgend stappen, zoals volledig duurzame verpakkingen voor zuivel die langer houdbaar is. Daar zit nu nog een laagje aluminiumfolie in het karton verwerkt. In 2020 moet de innovatie gerealiseerd zijn.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: FruitProcessing.com | Foto: Tetra Pak (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen
Gerelateerde berichten