Zo goed afval scheiden dat vuilnisman alleen op afroep komt

08-06-2016 10:06 | Door: Eelco Brandes

In de gemeente Bronckhorst komt de vuilophaler alleen nog op verzoek. Door het betere inzamelen en scheiden van afval is het voor veel inwoners namelijk allang niet meer nodig om iedere week hun container aan de straat te zetten.

In een gedeelte van de gemeente Bronckhorst is deze maand gestart met een ander systeem van afval ophalen. De vuilniswagens rijden daar niet meer iedere week dezelfde route waarbij ze alle huizen aandoen.

Er wordt alleen gestopt en geleegd bij inwoners die van tevoren hebben aangegeven dat hun container vol is. Door dit systeem van rijden op aanvraag in te voeren hoopt de afvalophaler Circulus Berkel minder kilometers te rijden en minder CO2 uit te stoten.

Kleine ophaalronde

De proef duurt en jaar en wordt gehouden in het buitengebied van Bronckhorst bij 700 huishoudens. Bewoners kunnen zich per internet aanmelden als hun container geleegd moet worden.

De test sorteert effect. Nu al is het zo dat tijdens de wekelijkse ophaalronden maar vijftig procent van de containers buiten wordt gezet. De overheid heeft een doelstelling voor afvalscheiding: minimaal 75 procent gescheiden inzameling in 2020. De gemeente Bronckhorst heeft die doelstelling nu al gehaald, blijkt uit het jaarverslag van Circulus Berkel.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Circulus Berkel | Foto: Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen