Brabantse Energiealliantie tekent voor versnelling duurzaamheid

10-06-2016 10:00 | Door: Eelco Brandes

Zestien Brabantse partijen hebben een Brabantse Energiealliantie 2.0 getekend. Hiermee committeren ze zich aan samenwerking en concrete afspraken, die moeten leiden tot een duurzaam Brabant.

De alliantie gaat de uitvoering van het Brabants Energieakkoord versnellen. Doel is om 14 procent van het energiegebruik in 2020 duurzaam op te wekken en om dit te concretiseren in projecten en initiatieven. De plannen zijn in het voorjaar van 2015 onder coördinatie van de Sociaal Economische Raad (SER) Brabant opgeschreven in het akkoord.

Niet vrijblijvend

Vrijblijvend onderdeel worden van de Brabantse Energiealliantie 2.0 is niet mogelijk, deelname betekent een inspanningsverplichting. Die inspanningsverplichting is belangrijk om kansen te verzilveren, aldus de alliantie.

Er zijn voorbeelden van programma’s als Nul op de Meter, Zon voor Asbest en de Green Deal Geothermie, maar partijen erkennen dat er op andere vlakken te weinig gebeurt. 

Partijen

De partijen die de Brabantse Energiealliantie 2.0 ondertekenden zijn: Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie, Verenigde Energie Coöperaties Noord Brabant, Biobased Delta, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brabantse Waterschappen, Brabantse Milieu Federatie, Telos, Gemeenten zoals Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Breda, Eindhoven en Helmond, Brabant Water, Enexis, en Provincie Noord-Brabant.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Provincie Noord-Brabant | Foto: Provincie Noord-Brabant

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen
Gerelateerde berichten