Overhemdenwebshop recyclet kapotte mobieltjes van klanten

Mobiele telefoons

16-06-2016 09:30 | Door: Chris Thijssen

De webwinkel Hemdvoorhem.nl moedigt consumenten die een bestelling retour willen sturen aan om hun kapotte mobiele telefoons gratis mee te sturen.

De webshop, die strijkvrije overhemden, stropdassen en herenondergoed verkoopt, heeft de recyclingactie in samenwerking met de Fair Gold Foundation opgezet. De stichting haalt de ingestuurde oude mobiele telefoons op en zorgt ervoor dat de herbruikbare onderdelen gerecycled worden.

De opbrengst van het ingezamelde elektronische afval gaat naar lokale partners die het regenwoud rondom goudmijnen beschermen. Volgens Michiel Snoek, eigenaar van hemdvoorhem.nl, zijn de eerste honderd mobiele telefoons reeds opgestuurd.

Verkleinen van de afvalhoop

Met zijn nieuwe retourbeleid wil Snoek naar eigen zeggen actief bijdragen aan het verkleinen van de afvalhoop. De Fair Gold Foundation helpt daarbij. “Fair Gold Foundation kijkt kritisch naar bestaande bedrijfsprocessen en het efficiënt inrichten ervan. Die kennis en kunde sluiten aan bij mijn wens om als webshop iets te kunnen terugdoen voor de maatschappij”, zegt Snoek.

“Het is een kwestie van net iets verder denken, want we maken gebruik van een bestaand retourproces.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Hemdvoorhem.nl | Foto: Hemdvoorhem.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen
Gerelateerde berichten