Wecycle hergebruikt 97 procent van alle e-waste in 2015

23-06-2016 09:35 | Door: Eelco Brandes

Wecycle heeft in 2015 109,7 miljoen kilo afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen opgehaald. De organisatie recyclede deze e-waste voor 83 procent tot nieuwe grondstoffen.

Daarnaast realiseerde Wecycle een hoogwaardige energieterugwinning van 14 procent, meldt de non-profitorganisatie in zijn jaarcijfers 2015. In totaal is sprake van 97 procent nuttige toepassing. Hiermee voldoet Wecycle ruimschoots aan de wettelijke eis van 77 procent.

De activiteiten van Wecycle leidden in 2015 voor vermindering van de uitstoot van 385 miljoen kilo CO2. Dat is vergelijkbaar met de uitstoot van 130.000 benzineauto’s. Zo’n 40 procent hiervan komt door recycling en 60 procent door de verwijdering van chloorfluorkoolstofverbindingen (cfk’s).

Kwik afvangen

Door de recycling van met name spaarlampen en tl-buizen is er vorig jaar 50 kilo kwik afgevangen. Daarnaast is bij het verwerkingsproces van alle e-waste 200.000 kilo batterijen veilig verwijderd.

Wecycle is actief in 85 procent van de gemeenten en 9.500 winkels, installateurs en (technische) groothandels in heel Nederland als het gaat om e-waste.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Wecycle | Foto: Wecycle / Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen