Grondstoffenfabrikant Borealis neemt recyclingbedrijf over

05-07-2016 12:07 | Door: Eelco Brandes

Grondstoffabrikant Borealis uit Oostenrijk heeft het Duitse recyclingbedrijf mtm plastics GmbH en mtm compact GmbH overgenomen. De twee zusterbedrijven worden onderdeel van de Borealis Group.

Dat meldt Borealis op zijn website. Mtm plastics GmbH is gespecialiseerd in het herverwerken van gemengd consumentenafval en is een van de grootste Europese producenten van polyolefinerecyclaat.

Alfred Stern, executive vice president polyolefins and innovation & technology van Borealis legt uit: "Wij zijn nauw betrokken bij de principes van de circulaire economie en met deze overname tillen we onze betrokkenheid bij kunststofrecycling naar het volgende niveau."

Strategisch onderdeel

Borealis beschouwt recycling van polyolefinen als strategisch onderdeel van zijn activiteiten. De afgelopen jaren heeft het concern recycling verder ontwikkeld. Als voorbeelden worden genoemd:

  • Daplen, post-consumer recycling (PCR) compounds voor auto-onderdelen.
  • Design for recycling, zoals het Full polyethylene (PE) laminate, dat niet-herverwerkbare meerlagenverpakking kan vervangen.
  • Daploy HMS, een PP met een hoge smeltsterkte voor betere herverwerkbaarheid.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Borealis | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen