Sporters Olympische Spelen doen het met duurzame condooms

duurzame condooms

07-07-2016 07:30 | Door: Eelco Brandes

De Braziliaanse overheid gaat in augustus, tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, 9 miljoen duurzame condooms uitdelen. Deze zijn bestemd voor de sporters en bezoekers van het evenement.

De latex-condooms worden gemaakt van rubber dat duurzaam wordt gewonnen, zodat het regenwoud niet wordt aangetast, meldt NOS.nl.  De duurzame condooms worden geproduceerd door het bedrijf Natex in de noordwestelijke deelstaat Acre, diep in het Braziliaanse regenwoud bij de grens met Bolivia. Het bedrijf is gevestigd aan de rand van het Chico Mendes-reservaat, een beschermd deel in het Amazonegebied.

Duurzame rubbertappers

In de Natex-fabriek werken voor de productie van de duurzame condooms honderden rubbertappers uit de regio, die zich inzetten voor bescherming van het regenwoud. Ze proberen de Braziliaanse overheid te pushen om meer te doen tegen ontbossing. Het regenwoud wordt gekapt om het hout te verkopen en om de grond geschikt te maken voor het verbouwen van soja.

Sporters

De lokale overheid in Rio zegt dat zo'n 450.000 van de duurzaam geproduceerde condooms worden uitgedeeld aan sporters en mensen die in het olympisch dorp werken. De rest wordt beschikbaar gesteld aan de ongeveer 500.000 bezoekers die de komende weken naar de stad zullen afreizen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: NOS.nl | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen