Mitsubishi vestigt recyclingfabriek voor e-waste in Moerdijk

11-07-2016 07:03 | Door: Eelco Brandes

Mitsubishi Materials Corporation (MMC), een Japanse producent van non-ferro metalen en cement, vestigt zijn recyclingfabriek voor e-waste op het haven- en industrieterrein Moerdijk.

MMC is onderdeel Mitsubishi Group, hetzelfde moederbedrijf als dat van Mitsubishi Motors. Op de circa 3 hectare grote locatie gaat het bedrijf afgedankte printplaten en andere onderdelen van afgedankte elektronische apparaten uit heel Europa inzamelen, inspecteren en er monsters van nemen voor verdere analyse.

Vanuit Moerdijk wordt het e-waste naar Japan getransporteerd, waar het vervolgens verwerkt wordt in de smelterij van MMC. De vestiging van MMC in Moerdijk biedt werkgelegenheid aan vijftig personen.

Gunstige ligging

Het bedrijf koos voor de haven van Moerdijk vanwege de gunstige ligging. De bouw van het sampling-centrum start nog dit jaar, en wordt in 2017 in gebruik genomen. 

MMC is niet alleen een grote non-ferro metaal- en cementproducent, maar ook een belangrijke speler in de recyclingindustrie. Het bedrijf focust zich op het verzamelen en verwerken van e-waste om er bruikbare metalen uit te winnen.

Ferdinand van den Oever, directeur van Havenschap Moerdijk is blij met de komst van dit nieuwe bedrijf: “De vestiging van Mitsubishi Materials Corporation sluit goed aan bij onze ambitie om het aanwezige re- en upcyclecluster, en daarmee de circulaire economie, verder te versterken.” 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Havenschap Moerdijk | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen