Wecycle en Stibat verlengen samenwerking recycling

recycling

20-07-2016 10:20 | Door: Eelco Brandes

Wecycle en Stibat hebben hun samenwerkingsovereenkomst voor recycling met drie jaar verlengd. Dat betekent dat Stibat de komende jaren naast batterijen, ook spaarlampen en kleine elektrische apparaten ophaalt in de foodsector en bij drogisterijen.

Door de handen ineen te slaan, kunnen de organisaties deze winkels naar eigen zeggen efficiënt en snel van dienst zijn. Drie jaar geleden besloten Stibat en Wecyle een overeenkomst af te sluiten en de ingezamelde producten bij een deel van de inleverpunten tegelijkertijd op te halen.

Aanleiding was dat in veel winkels de inzamelmiddelen voor de spaarlampen en elektrische apparaten vaak naast die van de batterijen staan. In 2015 werden op die manier bij 4.000 supermarkten en 2.200 drogisterijen in totaal 816.500 kilo batterijen, 27.500 kilo kleine apparaten en 41.500 kilo aan spaarlampen opgehaald.

Recyclinggemak

Het ophalen bij de winkels is een belangrijke schakel bij de inzameling en recycling. Uitgangspunt daarbij is gemak, stellen beide organisaties. Hoe eenvoudiger het is voor consumenten en winkels om batterijen en e-waste in te zamelen en in te leveren, hoe hoger het ingezamelde gewicht.

Wecycle en Stibat zorgen voor de inzamelmiddelen en het ophalen van de afgedankte producten. Het is op deze manier voor winkeliers en consumenten gemakkelijk om batterijen, spaarlampen en kleine apparaten verantwoord af te danken. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Wecycle | Foto: Wecycle (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen