Consument wil meer betalen door duurzame verpakking

duurzame verpakking

29-07-2016 16:23 | Door: Eelco Brandes

Consumenten vinden voedsel van een betere kwaliteit als het in een duurzame verpakking zit. Het zorgt ervoor dat ze bereid zijn om meer te betalen voor het product.

Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Delft. De studie liet mensen kijken naar alledaagse voedselproducten in verpakkingen die er duurzaam en niet-duurzaam uitzagen. De uitkomst was opmerkelijk: producten die verpakt werden in duurzame verpakkingen van gerecycled materiaal, werden beoordeeld als gezonder en verser dan die in een niet-duurzame verpakking, zoals van plastic.

Relatie

Waar eerdere onderzoeken zich voornamelijk focusten op de manier waarop consumenten naar duurzame verpakkingen kijken, werd er nu ook een relatie gelegd met hoeveel consumenten voor deze producten over zouden hebben.Hieruit blijkt dat producten die er duurzaam uitzien, kunnen rekenen op een groter aankoopbedrag.

"Productkwaliteit is een belangrijke factor als het gaat om de competitie in het winkelschap," zegt onderzoekster Lise Magnier van de Universiteit Delft. "Die kwaliteit kan de marktwaarde flink verhogen, waarbij het bekend is dat consumenten daar ook daadwerkelijk meer voor willen betalen. Ons onderzoek wijst uit dat duurzaamheid in verband wordt gebracht met die kwaliteit waar consumenten meer voor bereid zijn te betalen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Universiteit Delft | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen