Gemeente Enschede doet circulaire aanbesteding voor dranken

03-08-2016 12:23 | Door: Eelco Brandes

De Gemeente Enschede vraagt medio oktober een circulaire aanbesteding voor warme- en koude drankenvoorziening uit. Doel is om de meest duurzame en meest gezonde drank te hebben, zodat er zuinig met de grondstoffen wordt omgegaan.

Rapid Circular Contracting, de inkoop methodiek die door de Gemeente Enschede wordt gehanteerd, is ontwikkeld door de Stichting Circulaire Economie. Deze stichting begeleidt het inkoop- en innovatieproces. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden tot 28 september.

“Rapid Circular Contracting is een radicaal andere manier van omgaan met de uitvraag dan we gewend zijn bij (Europese) aanbestedingen. In plaats van uitgebreide bestekken, een juridisch ingestoken toonzetting en een uitvraag (grotendeels) op prijs, worden de winnaars geselecteerd op basis van expertise, vakmanschap en innovatievermogen omtrent de circulaire economie en duurzaamheid”, aldus de gemeente.

Winnende coalitie

Met de meest geschikte partij wordt een partnerschapcontract getekend. In dat contract wordt vastgelegd dat de winnende coalitie, samen met de opdrachtgever, een integraal ontwerptraject in gaan, aldus de gemeente. "Zij gaan oplossingen realiseren, die meervoudige, maatschappelijke en circulair verantwoorde meerwaarde vertegenwoordigen en de belangen en ambities van alle stakeholders dienen."

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Gemeente Enschede | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen