TerraCycle zamelt 400.000 snoepverpakkingen in voor recycling

05-08-2016 10:12 | Door: Eelco Brandes

Fruittella en TerraCycle zamelden met hun landelijke recyclingprogramma 400.000 snoepverpakkingen in. Deze worden door TerraCycle verwerkt tot duurzame grondstoffen en nieuwe producten.

Consumenten konden lege snoepverpakkingen van welk merk dan ook opsturen naar TerraCycle om deze duurzaam te laten recyclen. In ruil daarvoor ontvingen zij TerraCyle-punten, die kunenn worden ingewisseld voor een donatie voor een goed doel naar keuze. In totaal heeft dit meer dan € 8.500 heeft opgeleverd.

Vanaf 1 juni geldt er een minimum gewicht van 3 kilo per inzending. Inzendingen die minder dan 3 kilo wegen ontvangen geen TerraCycle-punten. De snoepverpakkingen die opgestuurd kunnen worden, ongeacht het merk, zijn individuele snoepwikkels, grote snoepzakken en kauwgomverpakkingen. 

Eenmaal ingezameld worden de verpakkingen schoongemaakt en gesmolten tot hard plastic, dat kan worden gebruikt voor nieuwe gerecyclede producten.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: TerraCycle | Foto: Fruittella

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen