Total recyclet huishoudelijk afval voor polymeerverpakking

11-08-2016 07:12 | Door: Eelco Brandes

Oliemaatschappij en chemieconcern Total heeft een nieuwe reeks van recyclebare polymeerverpakkingen gelanceerd. Deze zijn gemaakt van ten minste 25 procent gerecycled huishoudelijk afval uit West-Europa.

Dat schrijft Edie.net. De innovatie maakt onderdeel uit van de belofte van Total om de circulaire economie te verankeren in de productiefase.

Total, vooral bekend van zijn tankstations maar ook actief in de kunststofsector, heeft de nieuwe verpakkingsrange op basis van zogeheten high-density polyethyleen (HDPE) inmiddels aan zijn klanten geïntroduceerd. Het gerecyclede materiaal wordt gebruikt in het vervaardigen van plastic flessen en zware containers.

Het bedrijf beweert dat de nieuwe verbinding dezelfde prestaties heeft als hars en dat er rond 20 kiloton van het materiaal wordt geïntegreerd in de verpakkingsstromen in 2017. In de fabriek in Antwerpen verzamelt Total afval uit West-Europa voor hergebruik.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Edie.net | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen