Telefoonrecycler koopt 1 miljoen Afrikaanse afvaltelefoons op

17-08-2016 06:03 | Door: Eelco Brandes

De Nederlandse start-up Closing the Loop heeft 1 miljoen afvaltelefoons uit Afrika opgekocht om te laten recyclen.

In Afrika belanden volgens Closing the Loop jaarlijks honderden miljoenen kapotte mobiele telefoons op de vuilnisbelt. Zo werd in 2013 maar 3 procent van de in Afrika verkochte telefoons retour genomen.

“Wereldwijd zijn er maar vijf fabrieken die mobieltjes op een goede en veilige manier kunnen recyclen. In ontwikkelingslanden zijn geen goede recycling faciliteiten aanwezig”, aldus de start-up.

Om telefoons op te kopen werkt Closing the Loop samen met lokale partners in Afrika. Hun partner in Kameroen, Njaha Herve Bardo, zamelde deze maand persoonlijk de 1.000.000ste afvaltelefoon in.

Circulair

Closing the Loop verkoopt de kapotte mobieltjes aan professionele recyclaars. Deze halen 90 tot 95 procent van de metalen zoals goud, zilver, ijzer en koper uit de mobieltjes.

“Zo zorgen we dat er voldoende metalen zijn om nieuwe elektronica van te maken. We maken mobiele telefoons schoner, eerlijker en circulair,” aldus Joost de Kluijver, oprichter en directeur van Closing the Loop.

Kapitaalinjectie

Vorig jaar haalde Closing the Loop € 360.000 aan investeringen op in de vorm van converteerbare leningen. De financiering kwam tot stand met de inbreng van de duurzame investeerder PYMWYMIC.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Closing the Loop | Foto: Closing the Loop

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen