Van Gansewinkel komt met duurzame containers

duurzame containers Van Gansewinkel

19-08-2016 13:43 | Door: Eelco Brandes

Afvalrecycler Van Gansewinkel heeft gewerkt aan duurzame containers voor afvalinzameling. Met een aerodynamische opbouw zijn deze lichter in gewicht, wat resulteert in zowel extra transportcapaciteit als brandstof- en CO2-besparing.

Dat zegt Van Gansewinkel in een persbericht. Inmiddels heeft de afvalrecycler de eerste batch afzetcontainers in zowel België als Nederland in gebruik genomen. Voor de inzameling van afval beschikt Van Gansewinkel in haar containerpark in de Benelux over ruim 23.000 afzetcontainers in verschillende maten tussen de 3 en 40 kubieke meter.

Lichtere duurzame containers

Na een intern onderzoek is besloten de containers die aan vervanging toe zijn stapsgewijs uit te faseren en te vervangen met nieuwe, duurzamere containers. Met het weglaten van de horizontale ribben is minder laswerk nodig, wat de containers lichter maakt.

“Groot voordeel hierbij is dat we per rit meer vracht kunnen transporteren“, aldus Geert Glimmerveen, directeur van Van Gansewinkel Nederland. ”Hierdoor realiseren we met minder gereden kilometers meer transport, waarmee we zowel op brandstof als op CO2 besparen.”

Brandstofbesparing

In combinatie met de gladde aerodynamische opbouw levert dit voor Van Gansewinkel een gemiddelde brandstofbesparing van 4 procent op. Verder heeft het bedrijf naar eigen zeggen met nieuw ontworpen vergrendelingshaken en openingshendels ook de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid weten te optimaliseren.

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Van Gansewinkel | Foto: Van Gansewinkel

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen